نظر اندیشمندان غرب درباره قرآن
ویل دورانت، مورخ:
قرآن در مسلمانان آنچنان عزت نفس و عدالت و تقوایی به وجود آورده که در هیچ یک از مناطق جهان شبیه و نظیر نداشته است.
ژول لابوم، نویسنده فرانسوی:
دانش و علم برای جهانیان از سوی مسلمانان به دست آمد و مسلمین، علوم را از قرآنی که دریای دانش است گرفتند و نهرها از آن برای بشریت در جهان جاری ساختند.
گوته، شاعر و دانشمند آلمانی:
سالیان دراز عدهای از کشیشان از خدا بیخبر ما را از پی بردن به حقیقت قرآن مقدس و عظمت آورنده آن محمد(ص) دور نگه داشته بودند، اما هر قدر که ما هم، قدم در جاده علم و دانش گذراندهایم پردههای جهل و تعصب نابجا از بین میرود و به زودی این کتاب توصیفناپذیر عالم را به خود جلب نموده و تأثیر عمیقی در علم و دانش جهان کرده سرانجام محور افکار مردم جهان می گردد.
ما در ابتدا از قرآن روگردان بودیم، اما طولی نکشید که این کتاب توجه ما را به خود جلب کرد و ما را دچار حیرت ساخت تا آنجا که در برابر اصول و قوانین علمی و بزرگ آن سر تسلیم فرود آوردیم.
جان دیون یورت، مؤلف کتاب عذر تقصیر به پیشگاه محمد(ص) و قرآن:
قرآن به اندازه ای از نقائص مبرا و منزه است که نیازمند کوچکترین تصحیح و اصلاحی نیست و ممکن است از اول تا به آخر آن خوانده شود بدون آنکه انسان کمترین ملالتی از آن احساس کند...
خانم لورا واکسیاواگلیری در کتاب پیشرفت سریع اسلام:
کتاب آسمانی نمونهای از اعجاز است. قرآن کتابی است که نمیتوان مشابه آن را خلق کرد. نمونه سبک و اسلوب آن در ادبیات سابقه ندارد، تأثیری که این سبک در روح انسان ایجاد میکند ناشی از امتیازات و برتری آن است. چطور ممکن است این کتاب اعجازآمیز ساخته محمد(ص) باشد در صورتی که او یک نفر عرب امی بود؟
ما در این کتاب گنجینهها و ذخایری از علوم میبینیم که فوق استعداد و ظرفیت باهوشترین اشخاص و بزرگترین فیلسوفان و قویترین رجال سیاست و قانون است.
دینورت، شرقشناس:
واجب است اعتراف کنیم که علوم طبیعی و فلکی و فلسفه و ریاضیات که در اروپا رواج گرفت، عموماً از برکت تعلیمات قرآنی است و ما نه تنها مدیون مسلمانانیم، بلکه اروپا از این جهت شهری از اسلام است.
« تفسیر نمونه، جمعی از علماء – جلد 1 »